Selecteer een pagina

Over ons

De kracht achter Kwekerij Hoogerbrugge

De oorsprong van kwekerij Hoogerbrugge ligt in het Westland. Waar opa Hoogerbrugge in 1930 gestart is met een ‘koude teelt’. Hier verbouwde hij groente. Opa Hoogerbugge kreeg maar liefst veertien kinderen, waarvan zes broers uiteindelijk de kans kregen om in zijn voetsporen te treden. Samenwerken zit in onze familie en tot heden is dit nog steeds de kracht van onze organisatie. Sinds 1998 telen twee broers, nu derde generatie, broers Hoogerbrugge tomaten in Lepelstraat, West-Brabant.

De kwaliteiten van Kwekerij Hoogerbrugge

Wij staan voor telen met topkwaliteit. Dat vinden wij belangrijk, maar daar worden we ook blij van. Waar we ooit gestart zijn als kleine tuinbouwonderneming zijn we nu in West-Brabant gevestigd en telen we onze tomaten over 14,5 hectare, dat zijn circa 30 voetbalvelden. Onze tomaten telen we met veel enthousiasme en plezier en dat proef je terug in ons product! We telen smaakvolle tomaten. Omdat we gevestigd zijn in West-Brabant is het hier in de zomer net iets warmer en in de winter net iets kouder, dat doet ook veel met de smaak van het product.

De voedselvoorziening in Europa

In de afgelopen jaren zijn er binnen de tuinbouwsector veel mooie ontwikkeling en innovaties gedaan, daar zijn wij trots op. De Nederlandse tuinbouw is belangrijk voor zowel de Nederlandse economie maar ook voor de buitenlandse economie. Door de innovaties binnen onze sector zijn wij een groot voorbeeld naar de wereld. Als organisatie zijn wij trots op het natuurproduct wat wij telen voor de gezondheid van de mens. Wij dragen zorg voor de voedselvoorziening binnen Europa.

Een hecht team vormen

Wij zijn een sociaal bedrijf. Zo vinden we het belangrijk dat al onze medewerkers binding met ons en elkaar hebben. We geven iedereen de ruimte om te ontwikkelen waardoor we samen topkwaliteit kunnen leveren. Onze medewerkers zijn toegewijd waardoor we een hecht team vormen.

Afzetmarkt

Sinds 2020 zijn wij aangesloten bij Growers United en Prominent. Zij zijn verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van ons product.